Редактор: e-mail: кадър Нова телевизия Не съм доволна от проекта за нова Конституция,

...
Редактор: e-mail: кадър Нова телевизия Не съм доволна от проекта за нова Конституция,
Коментари Харесай

Диана Ковачева: Не съм доволна от проекта за Конституция на ГЕРБ, орязват се правата на омбудсмана и на гражданите

Редактор: 

e-mail: 

кадър Нова телевизия 

Не съм удовлетворена от плана за нова Конституция, препоръчан от ГЕРБ, там пълномощията на омбудсмана са лимитирани, това сподели в студиото на Нова телевизия публичният бранител Диана Ковачева. Тя към този момент е изпратила мнението си до ръководещите.

Ковачева изясни, че съгласно оферти нов текст, омбудсманът няма да се застъпва за правата на жителите, а ще следи в профил дали се съблюдават. „ Удря се по правата на жителите “, безапелационна беше Ковачева.

Тя разяснява също и митингите и блокадите. По нейни думи, интернационалните правосъдни институции от дълго време са се произнесли по въпроса. Тяхното мнение е, че протестиращите по принцип се стремят да провокират неудобства, само че полицията може да се намесва единствено когато стачкуващите проявят принуждение.

„ Ситуацията с изравнителните сметки на столичната „ Топлофикация “ е „ в случай че мине – мине “, това сподели също омбудсманът. Тя беше безапелационна, че не изпълнено упованието на жителите, че намаляването на цените на природния газ ще се отрази в сметките им. „ Напротив, изравнителните сметки са по-високи, в сравнение с предходната година “, сподели Ковачева. По мнението на омбудмана, казусът е, че хората заплащат за планирано ползване. Според нея отговорността е в управлението на „ Топлофикация “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР